Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز،  نقش استاد در فراگیری دانشجویان از اهمیت برخوردار است. در این میان یکی از مهمترین ارکان نظام آموزشی، فراگیری دانشجویان است. محور اصلی تحول و توسعه نظام تعلیم و تربیت، بهبود کیفیت کار معلم و شناخت دقیق از ویژگی‌های کار این قشر از جامعه است. حال باید دانست که اساتید همچون دیگر اقشار جامعه چه نیازهای اولیه دارند و چه اولویت‌هایی در خصوص این قشر مغفول مانده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
 سپیده اربابی بیدگلی، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره نارسایی‌های موجود و نیازهای اعضای هیات علمی دانشگاه گفت: وجود شکاف حقوقی نسبی بین میزان دریافتی قشر آکادمیک جامعه  نسبت به سایر مشاغل،  موضوعی کلی و جهانی است که در هر صورت نمی‌تواند جبران کننده سالیان طولانی تلاش و زحمات آنها در عرصه علم اندوزی باشد و شاید فعالیت در سایر عرصه‌ها از جمله صنعت و بخش خصوصی بتواند جذابیت مادی  بیشتری برای آنها به همراه داشته باشد، اما ریشه انتخاب شغل  معلمی دانشگاه پیوندی محکم با علاقه قلبی، تعهد و مسئولیت پذیری این قشر نسبت به تربیت نسل‌های بعدی و ایفای نقش طولانی مدت در برابر جامعه با ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی دارد . 

 بروز شکاف بین اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با سایر دانشگاه‌ها

وی افزود: اگرچه  اساتید دانشگاه آزاد اسلامی با مسئولیت پذیری وافر و  علاقه مندی به ایفای وظایف خود می‌پردازند، اما  در وضعیت کنونی شاهد شکاف حقوقی و تبعیض‌های مادی  جدی بین اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و اساتید سایر دانشگاه‌ها هستیم.  اگرچه سال‌هاست که اعضای هیات علمی این دانشگاه برای همانندسازی حقوقشان تلاش می کنند و  مسیرهای مختلفی را با انجام  مکاتبات و مراجعات متعدد پیگیری کرده اند، اما این تلاش ها تا به امروز راه به جایی نبرده است .

این استاد دانشگاه ادامه داد: در سال‌های اخیر تفاوت افزایش حقوق دانشگاه‌های دولتی با افزایش حقوق دانشگاه آزاد اسلامی بیشتر شده و همین اختلاف باورنکردنی در سال‌های اخیر موجبات بروز دلسردی را در این قشر فراهم کرده است . اساتید و اعضای هیات علمی در مقایسه با سابقه کاری و سطح علمی متفاوت با تبعیض‌های معنوی نیز روبرو هستند. این در حالی است که نه تنها ساعات تدریس آنها خیلی بیشتر است بلکه امکان استفاده از گرنت‌های سالیانه پژوهشی  و بودجه های لازم در روند راهنمایی پایان نامه های مقاطع مختلف  نیزدر دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با دانشگاه دولتی به شکل واضحی کمتر است.


متوقف شدن عوامل  انگیزه‌ بخش کوچک


اربابی با بیان اینکه در مواجهه با تبیین مشکلات اساتید این دانشگاه باید گوش شنوا از بدنه خود دانشگاه وجود داشته باشد تا با داشتن دستی در آتش ، با نگاهی عمیق تر وبا تسلط بر مشکلات موجود به  وضعیت رفاهی اساتید و اعضای هیات علمی بازنگری شود ، ادامه داد: نتیجه وجود این گونه تبعیض‌ها می‌تواند افت کیفیت تدریس، و تاثیرات نامطلوب درروابط فردی و اجتماعی اساتید داشته باشد.  
این استاد دانشگاه اظهار کرد:  در دانشگاه آزاد اسلامی سیستم های  تشویقی بسیار ضعیف و ناکار آمد هستند و اگر هم ارزش‌گذاری محدودی درخصوص  فعالیت‌های آموزشی یا  پژوهشی  صورت بگیرد با عدم شفافیت و نارسایی های بسیاری روبرو است که این وضعیت  امکان دلگرم شدن  با همین  انگیزه‌های کوچک را به حداقل رسانده  و  زمینه لازم برای فعالیت‌های نوآورانه  را کاهش داده است .

پیشنهادهای همکاری برای اساتیدایرانی از سوی کشورهای همسایه 

وی با بیان اینکه بسیاری از اعضای هیات علمی  انگیزه ای برای ارائه پایان نامه به دانشجویان را ندارند،  تاکید کرد: عدم به روز رسانی شرایط مادی در دانشگاه آزاد اسلامی و تطابق دستمزد با سایر دانشگاه‌ها در سطح کشور  به نوعی بهانه کافی برای  کم گذاشتن از کار می شود  و  باعث پیدا کردن وسوسه  بازنشستگی زود تر از موعد ، بازخریدی و ... می‌شود . از سوی دیگر کشورهای همسایه نیز می‌توانند در این فضای نارضایتی، موقعیت‌های متعدد و مناسبی را برای اساتید ما با سابقه و مسلط به زبان انگلیسی فراهم آورند.  البته تاکید می‌کنم  مسایلی که گفته شد تنها بخشی از دردهای مشترک اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی است.

هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پست‌های تخصصی بکارگمارده نمی‌شوند

اربابی با بیان اینکه شاهد بروز تبعیض بین اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه ها هستیم، افزود: اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پست‌های تخصصی دولتی به بکارگمارده  شدند. اساتید دانشگاه آزاد اسلامی از لحاظ معنوی و حقوقی زحماتشان با فعالیت‌هایشان تناسب ندارد. همکاران از حداقل حقوق برخوردار هستند و چنانچه مبلغی  به عنوان مبالغ تشویقی پرداخت شود این مبالغ با تعرفه های حداقل  5 سال گذشته است .
این استاد دانشگاه تاکید کرد: این شرایط باید مورد بازنگری دانشگاه آزاد اسلامی قرار بگیرد و حجب و حیای اعضای هیات علمی، نتیجه نگرفتن از پیگیری‌ها  تلاش‌های قبلی و ناامیدی در این قشر نهایتا  باعث بروز کم توجهی به نیازهایشان شده است.
انتهای پیام/

زهرا سلیمانی کد خبر: 1138247 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی معیشت اساتید

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی معیشت اساتید اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی سایر دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۱۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های ایسکانیوز از اصفهان، جلسه کمیته علمی این کنگره با حضور اعضای کارگروه‌های علمی این کنگره، بعد از ظهر دوازدهم اردیبهشت در محل مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

برگزاری شش پیش‌همایش

علی‌اصغر بیگی دبیر اجرایی کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه در ابتدای این نشست ضمن گرامی‌داشت روز معلم، در تشریح برنامه‌های آتی علمی این کنگره اظهار کرد: در خصوص کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه، تاکنون شش پیش‌همایش و ده‌ها نشست علمی با مشارکت هزاران استاد و دانشجو برگزار شده و اکنون در آستانه برگزاری پیش‌همایش‌های خارجی این کنگره هستیم.

دریافت ۳۰۰ مقاله تاکنون

رئیس مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه با خبر دادن از برگزاری کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه در تاریخ سوم تیرماه جاری، ادامه داد: در نهایت، برونداد پژوهشی این کنگره به صورت مجموعه مقالات علمی با محور «نهج‌البلاغه و زیست شرافتمندانه» منتشر خواهد شد. تاکنون بیش از ۳۰۰ مقاله توسط دبیرخانه اعلام وصول شده و داوری بسیاری از این مقالات نیز انجام شده است.

بیگی تصریح کرد: در عین حال، باید برونداد علمی تبدیل به محتوای همگانی و همه‌پسند بشود که ارتقای ضریب نفوذ اجتماعی نهج‌البلاغه را نیز شاهد باشیم. پس از تولید محتوای علمی باید در گام رسانه‌ای، مطابق با استانداردهای روز، برونداد پژوهشی کنگره را در جامعه عرضه کنیم.

هم‌گرایی بین‌المللی

در ادامه، مسعود راعی دبیر علمی این کنگره خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌های مهم موجود، سطح فعلی هم‌گرایی میان مجموعه‌های مختلف فعال در سطح کشورهای منطقه است. با رویکرد درست در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی، می‌توانیم تلاش‌های مشترک را برای پژوهش‌های علمی افزایش دهیم.

وی افزود: آن‌چه که می‌تواند شاخصه «حبل‌المتینی» [به معنای ریسمان استوار] به نهج‌البلاغه را رقم بزند، نگاه علمی است. نگاه علمی به نهج‌البلاغه نیز با علوم انسانی از جمله فسلفه، روان‌شناسی، اقتصاد، علوم تربیتی، حقوق و غیره پیوستگی دارد. برای مثال در حوزه حقوق بین‌الملل، آن‌چه که امروز در حوزه حقوق بشر جهانی محقق شده، هرگاه که به نامه ۵۳ امام علی (ع) می‌نگریم، می‌بینیم که با شاخصه‌هایی که حضرت برای حکم‌رانان می‌شمارد، قرابت دارد.

وحدت، رسالت جمهوری اسلامی

استاد تمام گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: جمهوری اسلامی در راستای نقش ام‌القرایی خود، می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های علمی نهج‌البلاغه، نقش وحدت‌آفرین را در جهان اسلام و هم‌چنان فراتر از آن، ایفا کند.

مدل حکمرانی مطلوب

راعی با تأکید بر مرجعیت علمی نهج‌البلاغه در حوزه علوم انسانی، خاطرنشان کرد: در طول دو دوره گذشته برگزاری کنگره، محتوای علمی خوبی تولید شده و فرصت این را داریم که فقر پژوهشی موجود را در سومین کنگره تا حد خوبی برطرف کنیم.

وی با اشاره به لزوم تبادل علمی میان اسلام‌شناسان و نهج‌البلاغه‌پژوهان برای پاسخ به نیازهای فکری و فرهنگی عامه مردم و نخبگان، بیان داشت: هدف‌گذاری نهایی ما «تبیین مدل حکمرانی مطلوب» بر اساس نهج‌البلاغه است تا بتوانیم خروجی علمی خود را از جهات مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، به صورت کاربردی و یکپارچه عرضه کنیم.

شایان ذکر است پس از دو دوره برگزاری کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، آبان‌ماه گذشته با حضور دکتر طهرانچی، مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد تا فعالیت‌های علمی دانشگاه آزاد در این زمینه با انسجام بیش‌تری ادامه یابد. برگزاری سومین دوره کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه مقارن با ایام عید غدیر، با هدف تبیین علمی و مدل‌سازی مفهوم «زیست شرافتمندانه» در انطباق با معارف علوی می‌باشد.

انتهای خبر/

کد خبر: 1229209 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی امامت و مهدویت

دیگر خبرها

  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه 
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند/ کرمانشاه؛ مهد ادب و تمدن
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • کارگاه دوره‌ای سرمایه‌گذاری به سبک ساده با همکاری سازمان بورس کشور برگزار شد