Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز)، محمدمهدی فداکار معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل «حق جذب سرآمدان علمی» را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان ها ابلاغ کرد.

این دستورالعمل که شیوه نامه محاسبه و پرداخت حق جذب سرآمدی اعضای هیأت علمی دانشگاه است، به منظور افزایش انگیزه اعضای هیأت علمی جهت افزایش کیفیت تولیدات علمی در مسیر انجام پژوهش های تأثیرگذار و ارتقای جایگاه دانشگاه در نظام های رتبه‌بندی بین‌المللی ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این دستورالعمل؛ اعضای هیأت علمی تمام وقت که با توجه به تخصص خود و در چارچوب ضوابط هیأت حمایت از کرسی های نوآوری و نظریه‌پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی، کرسی نوآوری و نظریه‌پردازی موفق برگزار کرده‌اند و آن دسته از اعضای هیأت علمی تمام وقت که بتوانند در مجلات یک درصد اول فهرست موضوعی WOS مقالات خود را به چاپ برسانند، مشمول دریافت حق جذب خواهند بود.

فهرست مجلات دارای فاکتور تأثیر (به ویژه فهرست مذکور) سالانه توسط اداره کل امور کتابخانه ها، مجلات، علم سنجی و انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهیه و در اختیار استان ها قرار خواهد گرفت.

همچنین اعضای هیأت علمی تمام وقت که تولیدات علمی آنها به دلیل کیفیت بالا در لیست مقالات پراستناد Highly Cited پایگاه کلاریویت آنالیتیکس (Web of Science) قرار گیرد، اعضای هیأت علمی تمام وقت که دارای شاخص h اسکوپوس بالاتر از A (یعنی یک دوازدهم شاخص h دانشگاه) باشند و اعضای هیأت علمی تمام وقت که بتوانند براساس اعلام سالانه پایگاه کلاریویت آنالیتیکس در لیست دانشمندان یک درصد برتر جهان (Highly Cited Researcher) قرار گیرند، می توانند از حق جذب سرآمدان علمی بهره مند شوند.

با توجه به اینکه شاخص h دانشگاه در زمان تنظیم بخشنامه برابر با 168 است، عدد 14 برای A در نظر گرفته شده و تغییرات سالانه آن با هماهنگی هیأت رئیسه دانشگاه خواهد بود.

انتظار می رود خوداستنادی مقالات متقاضی در حد متعارف بوده به طوری که حذف آن (در محیط اسکوپوس) منجر به تغییر عدد شاخص h عضو هیأت علمی نشود، اما در صورت وجود اختلاف، حداکثر دو واحد افزایش (نسبت به عدد h در حالت حذف خوداستنادی) قابل قبول خواهد بود.

براساس بندهای این دستورالعمل؛ اعضای هیات علمی تمام وقت که جوایز معتبر ملی و بین‌المللی نظیر جایزه مصطفی (ص)، خوارزمی، فارابی، مدال فیلدز (Fields Medal) در حوزه ریاضیات و جایزه نوبل (Nobel Prize) در رشته های فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و پزشکی، ادبیات، اقتصاد و صلح به آنها تعلق گیرد و نیز آن دسته از اعضای هیأت علمی تمام وقت که در مجلات اصلی Nature با ISSN:0028-0836 و Science با ISSN:0036-8075 به عنوان نویسنده مسئول یا اول، مقاله علمی منتشر کنند نیز شامل این طرح خواهند بود.

در این دستورالعمل آمده است: امتیاز یک سال اخیر عضو هیأت علمی مطابق با آیین‌نامه ارتقا و ملحقات آن محاسبه شده و به ازای هر یک امتیاز، سه میلیون ریال در نظر گرفته خواهد شد.

امتیاز هر یک از اعضای هیأت علمی با در نظر گرفتن تعداد و جایگاه فرد مطابق با آیین نامه ارتقا و ملحقات آن محاسبه و به ازای هر یک امتیاز، دو میلیون ریال در نظر گرفته خواهد شد. 

همچنین امتیاز مقالات پراستناد Highly Cited مشابه مقالات آن دسته از اعضای هیأت علمی تمام وقت که بتوانند در مجلات یک درصد اول فهرست موضوعی WOS مقالات خود را به چاپ برسانند، محاسبه می شود با این تفاوت که امتیاز حاصله در عدد 1.2 ضرب می شود، اما چنانچه مقاله مذکور در بیستیک درصد اول فهرست موضوعی بوده و امتیاز آن قبلاً به نویسنده تخصیص داده شده باشد، فقط 20 درصد افزایش را خواهد داشت. در اینجا نیز به ازای هر یک امتیاز، دو میلیون ریال در نظر گرفته خواهد شد. همچنین به ازای هر عدد افزایش در شاخص h اسکوپوس نسبت به عدد A ، چهار میلیون ریال در نظر گرفته خواهد شد. 

در صورت احراز شرایط این موارد، به مدت سه سال حداکثر حق جذب سرآمدی به واجدین شرایط تعلق خواهد گرفت.

امتیاز حق جذب سرآمدی برای مقالات حداکثر تا یک سال اخیر میلادی و برمبنای آخرین وضعیت مقاله چاپ‌شده هنگام درخواست عضو هیأت علمی و تنها یک بار محاسبه خواهد شد و این موضوع مستقل از جایزه تشویق مقاله است. ضروری است شیوه‌نامه معرفی نویسندگان به صورت استاندارد و به شکل درج‌شده در آخرین بخشنامه ارزیابی و پرداخت جایزه چاپ مقالات علمی باشد.

براساس این دستورالعمل؛ ارزیابی و محاسبه امتیازات فعالیت های اعضای هیأت علمی، پس از تأیید معاونت پژوهش و فناوری / علمی واحد دانشگاهی از طریق رئیس واحد مربوطه جهت بررسی انطباق با شرایط مندرج در بخشنامه، به کتابخانه مرکزی دانشگاه (اداره کل امور کتابخانه ها، مجلات، انتشارات علمی و علم‌سنجی) ارسال و پس از بررسی در حوزه علم‌سنجی، مبلغ نهایی ماهانه و مدت اعتبار جهت پرداخت به ریاست استان مربوطه اعلام خواهد شد. 

لازم به ذکر است ابزار حذف خوداستنادی اسکوپوس و سوابق مقالات استردادشده (Retracted) در ارزیابی نهایی مورد توجه خواهد بود.

حق جذب سرآمدی بعد از طی شدن فرآیند ذکرشده، در احکام کارگزینی اعضای هیأت علمی تمام‌وقت درج و پرداخت خواهد شد.

حق جذب سرآمدی مختص اعضای هیأت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی است و تا زمانی پرداخت می شود که ذینفع مطابق مقررات، شرایط دریافت آن را داشته باشد. همچنین مبلغ ماهانه حق جذب سرآمدی به صورتی محاسبه خواهد شد که سقف ماهانه آن 50 میلیون ریال است. 

انتهای پیام/

حمید انصاری کد خبر: 1099348 برچسب‌ها سرآمدان علمی محمدمهدی فداکار دانشگاه آزاد اسلامی حق جذب

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سرآمدان علمی محمدمهدی فداکار دانشگاه آزاد اسلامی حق جذب اعضای هیأت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی اعضای هیأت علمی یک درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۶۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور رسیده است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب؛ دکتر علی سروری وجد در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان اظهار داشت: از سال ۹۸ با ابتکار دکتر تهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در استان‌های تقریبی حرکت خوبی شروع شده و تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور رسیده است و این دفاتر در استان‌هایی که برادران و خواهران اهل سنت و تشیع زندگی می کنند، ایجاد شده اند.

وی در ادامه گفت: مسئله غزه نشان داد که امت اسلامی از هر قوم و مذهبی و با هر گرایشی در دفاع و حمایت از مردم مظلوم و بی دفاع غزه و فلسطین هستند و نسبت به دشمن مشترک ثابت القول هستند و محکم ایستاده اند مخصوصاً در ایام میلاد حضرت مسیح (ع) برادران و خواهران عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در میلاد حضرت مسیح(ع)، آنها نیز پا به میدان گذاشتند و یک نشست بین ادیانی در تهران برگزار شد و الحمدلله خیلی مفید و مؤثر بود.

سروری‌مجد افزود: حوادث اخیر که در دانشگاه‌هاي آمریکا همین امر را نشان می دهد وقتی مسئله انسانيت تبدیل به فطرت پاک انسانی از باب توحیدی می شود یک اتفاقی خوبی بین ادیان و مذاهب شکل می گیرد.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور به اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت:  در ۵ سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی از حیث آموزشی و پژوهشی و از حیث اداری و مالی و از نظر نظم و انضباط رشد صعودی خاصی پیدا کرده است و سامانه های آموزشیار برای تمام فرایندهای آموزشی از ابتدا تا انتها به صورت یکپارچه و متمرکز در سطح کشور فعال شده است.

سروری‌مجد در ادامه از راه اندازی سامانه های پژوهش یار خبر داد و اظهار داشت: سامانه پژوهش یار برای کلیه فرایندهای پژوهشی پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا شکل گرفته و آن بی انضباطی هایی که در حوزه پایان نامه ها و رساله ها در گذشته بوده خوشبختانه ساماندهی شده است و پیش دفاع متمرکز برای پایان نامه ها داریم و سخت گیری هایی که در تدوین مقالات وجود داشت از بین رفته و  آزمون های زبان هم به سختی پیگیری خواهد شد و تلاش می کنیم که افراد باسواد در دانشگاه آزاد اسلامي فارغ التحصیل شوند.

وی اضافه کرد: همچنین در ۵ سال اخیر انضباط مالی با راه اندازی سامانه حساب یار که راه اندازی شده اند مرتفع  شده و چک های بلا محل و پرداخت های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد اسلامی اصلا امکان‌پذیر نیست.

سروری‌مجد در ادامه این دیدار به فعالیت ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر  یک میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو و ۵۰ هزار هیئت علمی تمام وقت و وابسته و ۱۵۰ هزار دانش آموز و ۸۰۰ مدرسه وجود دارد که کار رصد و کنترل این واحدهای آموزشی نیازمند این سامانه ها بوده که الحمدلله در ۴ و ۵ سال اخیر اتفاق افتاده است و همه چیز به صورت متمرکز رصد و کنترل می شود و آن انضباط علمی و انتظاری که مقام معظم رهبری بر ما در سه امر داشتند محقق شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور خاطر نشان کرد: حفظ کیان دانشگاه، ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی بوده ابلاغیه مقام معظم رهبری به ریاست دانشگاه آزاد اسلامی کشور بوده است که ما ملزم به تلاش بر این سه محور شویم و تمام واحدهای دانشگاه را بر مبنای این سه حوزه خطیر و مهم تقسیم بندی کردیم.

سروری‌مجد تصریح کرد: کمیسیون گسترش فضای انقلابی با حضور رؤسای تمام استان‌ها و معاونین ذیربط و کمیسیون حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون ارتقای علمی تشکیل شده است و روندی که‌ اکنون در استان کردستان در زمینه این سه حوزه مطالبات رهبری وجود دارد الحمدلله روند قابل قبول و خوبی است که انشاءالله بتوانیم مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه دانشگاه را عملی کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه 
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور رسیده است
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند/ کرمانشاه؛ مهد ادب و تمدن
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان»